Energiatehokkuus

Järjestämme saksalaisille energiatehokkaan rakentamisen asiantuntijoille ja yrityksille markkinatutkimusmatkan Suomeen 3.-7.6.2019.

Kohti älykästä ja puhdasta lämpöverkkoa

Saksalaiset energiatehokkaan rakentamisen ja infrastruktuurin asiantuntijat saapuvat Suomeen 3.-7.6.2019. Hanke keskittyy ennen kaikkea lämmitykseen liittyviin innovaatioihin, älykkäisiin ja puhtaisiin lämmitysratkaisuihin. Ohjelmassa on muun muassa aiheeseen liittyvä seminaari sekä kahdenkeskisiä tapaamisia saksalaisyritysten kanssa.

4.6. – Urban Heat Shift -seminaari & Networking

Tiistaina 4.6.2019 Suomen energia- ja rakennusalan vaikuttajat ovat tervetulleita Helsingissä järjestettävään Urban Heat Shift -seminaariin. Tilaisuudessa esitellään teknologisen kehityksen nykytilaa, tulevaisuuden tarpeita ja haasteita sekä alan markkinatilannetta Suomessa ja Saksassa. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen tilaisuuden verkottua alan saksalaisten toimijoiden kanssa.

Paikka: Elva Event Loft / Meritullinkatu 11D, 00170 Helsinki
Aika: klo 8.30-16.30
Seminaarikieli: englanti

Alustava ohjelma (muutokset mahdollisia):

08.30 - 09.00: Registration, Coffee & Breakfast

09.00 - 09.30 Opening Speeches
German-Finnish Chamber of Commerce
Mr. Pentti Puhakka, Chief Councellor, Ministry of Employment and the Economy of Finland (TEM)
City of Helsinki*

09.35 - 09.55 The German Energy Transition - Welcome and Introduction
Ms. Camila Vargas, Consultant, energiewaechter GmbH on behalf of the German Energy Solutions Initiative supported by the German Federal Ministry for Economic Affairs and Energy (BMWi)

09.55 - 10.25 Energy efficient building concepts - Current trends in Germany
Dr. Daniel Scherz, Architect and Speaker

10.25 - 11.10 German Company Presentations
ELWA Elektro-Wärme GmbH & Co. KG / GetAir GmbH / mfh systems GmbH

11.10 - 11.30 Coffee break

11.30 - 12.00 Energy positive district: a Finnish perspective
Dr. Francesco Reda, Senior Research Scientist, Technical Research Centre of Finland (VTT)

12.00 - 12.45 German Company Presentations
LUNOS Lüftungstechnik GmbH / SICC Coatings GmbH / Va-Q-Tec AG

12.45 - 13.45 Lunch Break

13.45 - 14.15 Wärtsilä's energy system model - giving up coal through wind power and heat pumps
Mr. Volker Schick (Manager, Market Development Europe, Wärtsilä Energy Business

14.15 - 14.45 Heating Sector Transition in German Cities - Challenges and Problem-Solving Approaches
Dr. Julika Weiss, Deputy head of Sustainable Energy and Climate Protection, Institute for Ecological Economy Research (IÖW)

14.45 - 15.00 Coffee break and networking

15.00 - 15.30 Helen's approach to Smart energy system - practical solutions for Customers
Mr. Jouni Kivirinne, Manager Business & Market development, Helen Oy

15.30 - 16.00 Panel Discussion & Conclusion

16.00 - 16.30 Contacts and Cocktails

Moderation
Ms. Camila Vargas, energiewaechter GmbH

*inquired

Seminaari on suunnattu rakennus- ja energia-alan yrityksille, liitoille ja toimijoille. Tilaisuus on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumisen etukäteen.

Ilmoittaudu tästä

5.-7.6. – Tapaamiset saksalaisyritysten kanssa

Järjestämme one-to-one-tapaamisia saksalaisyritysten kanssa seminaarin jälkeisinä päivinä 5.-7.6.2019. Tapaamiset järjestetään lähtökohtaisesti suomalaisyritysten luona.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä projektin vetäjä Christina Zänkeriin.

Tutustu saksalaisyrityksiin:

ELWA Elektro-Wärme GmbH & Co. KG

ELWA on voimalaitoksiin sekä meri- ja teollisuuskäyttöön suunnattujen jatkuvatoimisten sähkölämmittimien valmistaja. Vuodesta 1931 toiminut perheyritys sijaitsee Münchenissä, jossa yritys toimii 80 työntekijän voimin.

Suurten dieselmoottoreiden valmistajien lisäksi yrityksen asiakkaisiin kuuluvat voimalaitosoperaattorit sekä sähkölaitokset. Sähköverkoille, joissa uusiutuvien energianlähteiden osuus kasvaa, ELWA tarjoaa joustavan valikoiman power-to-heat-järjestelmiä, joiden avulla verkkojen tehokkuutta voidaan lisätä sekä virtalähdettä vakauttaa.

Kehittynyt teknologia ja erittäin tehokkaat ohjausjärjestelmät erottavat ELWAn kilpailijoistaan. Tuotteiden pitkä käyttöikä ja helppohuoltoisuus mahdollistavat matalammat kokonaiskustannukset.

Kotisivut: www.elwa.com

ELWA on kiinnostunut tapaamaan seuraavia toimijoita:

 • Sähköyhtiöt, sähköverkkojen suunnittelijat, konsultit ja asiantuntijat
 • Lämmitysjärjestelmien rakentajat (mm. sairaaloihin, lentokentille, kouluihin ja lähilämpöverkkoihin)

GetAir GmbH

GetAir on saksalainen perheyritys, joka tarjoaa teknisesti korkealaatuisia ja innovatiivisia lämmöntalteenotolla varustettuja hajautetun ilmanvaihdon tuoteratkaisuja. Yrityksen oman T&K-keskuksen ansiosta getAirin tuotekehitys perustuu uusimpiin teknologisiin standardeihin. Yrityksen visiona on kehittää teknologisesti erittäin kehittyneitä tuotteita sisäilman laadun parantamiseksi; tämä kattaa myös ilmanpuhdistuksen, ilmankosteuden ja ilman tuoksun.

GetAirin SmartFan on monivuotisen tutkimus- ja kehitystyön tulos. getAir-teknologia perustuu innovatiivisiin komponentteihin, jotka eristävät ääntä, optimoivat ilmavirtauksia ja ottavat lisäksi lämmön talteen. Monien eri komponenttien optimoinnin ansiosta SmartFan saavuttaa parhaat arvot niin laitteen äänitasoa, lämmöntalteenottoa kuin tilavuusvirtaa mitattaessa. SmartFan on luokkansa pienin, hiljaisin ja tehokkain ilmanvaihtolaite. getAirin AirPurifier, joka tulee markkinoille ensi vuonna, on maailman ainoa ilmanpuhdistin, joka kykenee suodattamaan pienhiukkasia ilman suodattimenvaihtoa tai otsonintuotantoa.

Kotisivut: www.getair.eu

GetAir on kiinnostunut tapaamaan seuraavia toimijoita:

 • Talotekniikkayritykset
 • LVI/HVAC-yritykset
 • Tukkukauppiaat ja jakelijat
 • Asuntojen rakennuttajat
 • Arkkitehdit ja suunnittelijat

LUNOS Lüftungstechnik GmbH

LUNOSin ydinosaamista on asuinrakennusten kontrolloitu ilmanvaihto. Tämä edellyttää asiakaslähtöisiä ratkaisuja. LUNOS-ilmanvaihtojärjestelmät tarjoavat tarpeenmukaisen, puhtaan ja hygieenisen ilmanvaihdon kaikkiin huoneisiin ja takaavat kuivat ja homeettomat seinät. Alhaisten hankinta- ja käyttökustannusten lisäksi LUNOS-ilmanvaihtojärjestelmät mahdollistavat merkittäviä lämmityskustannussäästöjä.

LUNOS-tuotemerkki on tae laadusta ja turvallisuudesta. Tämä filosofia on mahdollistanut LUNOSille jatkuvan, vahvan kasvun niin Saksassa kuin myös kansainvälisillä markkinoilla. Korkean laadun lisäksi LUNOSin vahvuuksia ovat ilmanvaihtojärjestelmien korkea suorituskyky ja muotoilu.

Kotisivut: www.lunos.de

LUNOS on kiinnostunut tapaamaan seuraavia toimijoita:

 • Talotekniikan suunnittelijat ja arkkitehdit (asuinkiinteistöt, koulut, päiväkodit, toimistorakennukset)
 • Jakelijat (talotekniikka, passiivitalot)

mfh systems GmbH

mfh systems GmbH on euroopanlaajuisesti toimiva järjestelmäosien valmistaja pintalämmityksen ja -jäähdytyksen luomiseksi lattioihin, seiniin ja kattoihin. Tuotteet valmistetaan yrityksen omassa, Pohjois-Saksassa sijaitsevassa tehtaassa. Tuotteiden lisäksi mfh systems tarjoaa yhteistyökumppaneilleen myös dokumentoitua teknistä osaamistaan.

Yrityksen järjestelmille ominaista on niiden nopea ohjaus, matala rakennekorkeus sekä korkea energiatehokkuus. Yrityksen portfolioon kuuluvat tämän lisäksi myös hajautetun ilmanvaihdon ratkaisut. Kaikkia yrityksen tarjoamia tekniikoita voidaan käyttää uudisrakennus- sekä kunnostustöissä.

Kotisivut: www.mfh-systems.com

mfh systems on kiinnostunut tapaamaan seuraavia toimijoita:

 • Lämmitystekniikan valmistajat, OEM-asiakkaat; teollisuusyritykset, jotka toimivat lämmitys- ja ilmastointitekniikan alalla ja etsivät täydentäviä tuotteita (sähkölämmityskalvoja)
 • Lämmitystekniikan kauppiaat ja jälleenmyyjät
 • Yhteistyökumppanit (riippumattomat konsultit, alan myyjät)

SICC Coatings GmbH

SICC Coatings on yksi Saksan johtavista maalien ja rakennustuotteiden kehittäjistä. Yritys valmistaa ja tarjoaa jo useamman vuoden kokemuksella pinnoitteita, jotka vähentävät rakennusten lämmityksestä ja jäähdytyksestä johtuvaa energiankulutusta.

SICC Coatingsin tuotteet soveltuvat myös julkisivujen sammaleiden ja levien poistoon, sisäisten ja ulkoisten kosteusongelmien ratkaisuun sekä allergikkojen hygieniatarpeiden toteuttamiseen. Yrityksen tavoitteena on tarjota asiakkailleen tasapainoisen sisäilman lisäksi energiasäästöjä, jotka edesauttavat ympäristön suojelussa.

Yrityksen ThermoShield-pinnoitteiden hyötyihin kuuluvat niiden tuomien energiansäästöjen lisäksi pitkäikäisyys, hyvä säänkestävyys, erinomainen hinta-laatusuhde sekä niiden kyky ehkäistä levien ja homeen syntymistä ilman myrkyllisiä lisäaineita.

Kotisivut: www.sicc-coatings.de/en

SICC Coatings on kiinnostunut tapaamaan seuraavia toimijoita:

 • Rakennusalan ja sen sivutoimialojen jakelijat
 • Energiatehokkaisiin rakennuksiin erikoistuneet hankekehittäjät
 • Energiatehokkaisiin rakennuksiin erikoistuneet suunnittelijat ja arkkitehdit

Va-Q-Tec AG

Va-Q-Tec AG on korkean teknologian yritys, joka on toiminut vuodesta 2001 lähtien eristysalan edelläkävijänä. Va-Q-Tec on kehittänyt innovatiivisia energiaratkaisuja, jotka perustuvat energiatehokkaisiin, tilaa säästäviin sekä ympäristöystävällisiin tyhjiöeristyslevyihin (VIP). Lisäksi yritys kehittää ja jakelee muita tuotteita, kuten korkean suorituskyvyn lämpöpakkauksia, lentorahtikontteja sekä lämpö- ja kylmäsäilytyselementtejä (PCM).

Tehokkaan teknologiansa ansiosta Va-Q-Tecin tuotteet säästävät arvokasta energiaa monilla aloilla. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Würzburgissa Saksan Baijerissa ja työllistää tällä hetkellä 400 henkilöä. Va-Q-Tecin VIP-tuotevalikoima on maailman suurin ja yrityksellä on 170 aktiivista patenttia. Palkittu teknologia, pitkäaikainen kokemus, tarkka laadunvalvonta, asiakaskohtainen tuotekehitys ja erityisratkaisut erottavat Va-Q-Tecin kilpailijoistaan.

Kotisivut: www.va-q-tec.com/en

Va-Q-Tec on kiinnostunut tapaamaan seuraavia toimijoita:

 • Rakennus- ja eristemateriaalien jälleenmyyjät ja muut potentiaaliset yhteistyökumppanit
 • Julkisivujärjestelmien, elementtitalojen, rakennuselementtien (ovet, ikkunat) ja kylmähuoneiden valmistajat
 • Energiatehokkuuteen erikoistuneet rakennusalan yritykset ja pääurakoitsijat

Hanke on Saksan talousministeriön (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie / BMWi) rahoittama ja se toteutetaan osana energia-vienninedistämisohjelmaa. Hanke toteutetaan yhteistyössä energiewaechter GmbH:n kanssa.