Digikumppanuushanke

Saksalais-suomalainen digikumppanuushankkeen tavoitteena on auttaa suomalaisia yrityksiä Saksan valtaville digimarkkinoille tuomalla molempien maiden yrityksiä saman pöydän ääreen.

© iStock/gilaxia

Digitaalinen murros on läsnä kaikkialla ja vaikuttaa kokonaisvaltaisesti niin ihmisiin, yhteiskuntiin kuin markkinoihinkin. Myös yritysten on uudelleenarvioitava liiketoimintamallejaan. Uudet teknologiat ja innovaatiot kätkevät kasvumahdollisuuksia ja muuttavat perinteisiä liiketoimintamalleja ja työpaikkoja. Saksalais-suomalainen digikumppanuus auttaa suomalaisia yrityksiä Saksan valtaville digimarkkinoille tuomalla molempien maiden yrityksiä saman pöydän ääreen.

Mikä digikumppanuus?

Keskuskauppakamari, Saksan teollisuus- ja kauppakamarien kattojärjestö DIHK, Teknologiateollisuus ja Saksalais-Suomalainen Kauppakamari perustivat digitalisaatiokumppanuuden vuoden 2016 keväällä.

Kumppanuuden tavoitteena on mahdollistaa kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen molemmissa maissa. Lisäksi tarjotaan alusta, jolla toisiaan täydentävät tuotteet voidaan koota kokonaisuuksiksi, jotka ovat kilpailukykyisiä maailmanmarkkinoilla.

eHealth

Digikumppanuuden toinen ohjelma starttaa 2018 ja keskittyy Saksan terveydenhuollon digitalisointiin.

Saksa on Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin talous, vientimarkkina sekä medtech-markkina: pelkästään yksityisiä sairaaloita on satoja ja terveydenhuoltomarkkinan koko n. 350 miljardia. Hae mukaan nyt!

Me saamme osaajille ovet auki asiakkaisiin.

  • Mukaan otetaan max 8 suomalaisyritystä, joilla on osaamista terveydenhuollon digitalisointiin
  • Ohjelmassa keskitytään uusien saksalaisasiakkaiden löytämiseen yritykselle tai yritysryhmälle
  • Ohjelma julkistetaan lokakuussa 2018

Hae nyt mukaan esittäytymällä sähköpostitse: kaisu.halonen(at)dfhk.fi

Kenelle?

Monivuotisen kumppanuusohjelman alkuvaiheessa digitalisaation laaja kenttä rajataan molempien maiden painottamille toimialueille. Näitä ovat mm. Industrie 4.0 ja e-health.

Kumppanimme